צילום׃ CooknBake
מכינים לבד: מטבוחה חריפה אש
סלט ביתי מעולה - לא לבעלי חך רגיש
| CooknBake
| פורסם 11/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 קופסה עגבניות מרוסקות, או 4-5 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
2-3 גמבות אדומות
6-7 פלפלים ירוקים חריפים
3-4 פלפל שאטה או שבבי צ`ילי גרוס
6-8 שיני שום פרוסות
מלח
1/2 כף סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום גבוה.
2 שוטפים ומנגבים את כל הפלפלים, מניחים על תבנית התנור מחופה בנייר אפייה ומכניסים לתנור לקלייה. הופכים מדי פעם, כך שהקלייה תיעשה מכל הכיוונים.
3 מוציאים מהתנור ומכניסים לסיר או לשקית ניילון אטומה - סוגרים ומחכים כ-15 דקות.
4 קולפים את הפלפלים (רצוי לא לשטוף אותם) וחותכים לקוביות קטנות.
5 מעבירים את הפלפלים הקצוצים לסיר עם מעט שמן קנולה ומטגנים מעט.
6 מוסיפים את השום, העגבניות, פלפל שאטה או צ'ילי גרוס, הסוכר והמלח, מערבבים היטב ומבשלים כשעה על אש קטנה, עד להתאדות רוב הנוזלים. מערבבים מדי פעם.