פסטו ביתי מעשבי תיבול טריים
רוטב נהדר שחוץ מהטעם הנפלא שלו הוא גם מלא בריאות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הסוד של הפסטו של פיליס גלזר הוא שאפשר לקחת את הפרינציפ שלו וליישם עם כל עשבי התיבול; אפשר, כמו במתכון, להשתמש בצנוברים או אגוזי מלך, אבל גם פקאנים, פיסטוקים מקולפים, גרעיני חמניות או גרעיני דלעת קלויים יעבדו מצוין. אפשר בהחלט גם להמיר את הפרמזן בגבינת עיזים ואת שמן הזית בשמנים בכבישה קרה – כמו שומשום, חמניות, דלעת או אגוזים.
וכן, אפשר להכין פסטו פרווה - פשוט להשמיט את הגבינה.
מרכיבים :
2 כוסות עלי בזיליקום טריים דחוסים
2 שיני שום גדולות
חצי כוס גבינת פרמזן (לא חובה)
רבע כוס אגוזי מלך או צנוברים
חצי כוס שמן זית כתית מעולה
מלח
אופן ההכנה:
1 טוחנים את הבזיליקום, השום, האגוזים והגבינה באמצעות עלי ומכתש או מעבד מזון. רצוי לא לגרוס את האגוזים לגמרי אלא להשאיר אותם בחתיכות קטנטנות.
2 מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי טחינה, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטחון בפולסים עד לקבלת המרקם הרצוי. ממתינים חמש דקות ומגישים.
המתכון עלה פה לראשונה במרץ 2009