צילום׃ דן פרץ, סלטים, הוצאת כתר
הריסה תוניסאית מושלמת
אצל התוניסאים הוא נקרא הריסה. אצל הטריפוליטאים פלפלצ'ומה ואצל המרוקאים סחקה. שלושתם גרסאות של רסק פלפלים בשינויים קלים והכי חשוב - שלושתם חריפים אש. הנה הגרסה של רפי כהן להריסה קלאסית
				רפי כהן | סלטים, הוצאת כתר
				 | פורסם 03/11/25 
		
		
		- זמן עבודהרבע שעה
 - זמן הכנהשעתיים ורבע
 - רמת קושיכל אחד יכול
 - כשרות כשר פרווה
 
מרכיבים :
(לכ-1 ליטר):
150 גרם פלפלים מתוקים מיובשים ובשרניים (300 גרם אחרי השריה)
15 שיני שום, קלופות
15 גרם פלפל שאטה גרוס
שלושת רבעי כף כמון טחון
1 כף מלח דק
150 מ"ל שמן זית
150 מ"ל שמן תירס
100 מ"ל מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 שוטפים את הפלפלים היטב ומסלקים גבעולים וזרעים. מניחים את הפלפלים בקערה, מכסים במים ומשרים שעתיים (הם יספחו חלק מהמים ויכפילו את משקלם).
2 אחרי שעתיים מסננים את הפלפלים היטב וסוחטים אותם בין כפות הידיים.
3 טוחנים את הפלפלים והשום טחינה דקה במטחנת בשר או במעבד מזון.
4 מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים. מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים במקרר עד שבועיים.

בתיאבון!
