צילום׃ דן פרץ, סלטים, הוצאת כתר

הריסה תוניסאית מושלמת

אצל התוניסאים הוא נקרא הריסה. אצל הטריפוליטאים פלפלצ'ומה ואצל המרוקאים סחקה. שלושתם גרסאות של רסק פלפלים בשינויים קלים והכי חשוב - שלושתם חריפים אש. הנה הגרסה של רפי כהן להריסה קלאסית

רפי כהן | סלטים, הוצאת כתר | פורסם 03/11/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

(לכ-1 ליטר):

150 גרם פלפלים מתוקים מיובשים ובשרניים (300 גרם אחרי השריה)

15 שיני שום, קלופות

15 גרם פלפל שאטה גרוס

שלושת רבעי כף כמון טחון

1 כף מלח דק

150 מ"ל שמן זית

150 מ"ל שמן תירס

100 מ"ל מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הפלפלים היטב ומסלקים גבעולים וזרעים. מניחים את הפלפלים בקערה, מכסים במים ומשרים שעתיים (הם יספחו חלק מהמים ויכפילו את משקלם).

2 אחרי שעתיים מסננים את הפלפלים היטב וסוחטים אותם בין כפות הידיים.

3 טוחנים את הפלפלים והשום טחינה דקה במטחנת בשר או במעבד מזון.

4 מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים. מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים במקרר עד שבועיים.

סלטים, רפי כהן, הוצאת כתר (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
סלטים, רפי כהן, הוצאת כתר|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

בתיאבון!