צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

פסטה ברוטב סלק ודלעת

עצרו שנייה: רוטב הפסטה הזה הוא לא משהו שתפגשו כל יום, הרבה בזכות הדלעת, שמעניקה לו מרקם קטיפתי ועשיר. חוץ מזה, מקורות יודעי דבר סיפרו לנו שהוא יבוא מושלם גם על פיצה. אנחנו רק נניח את זה פה

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 19/06/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 חבילת פסטה

2 כפות שמן זית

1 בצל, חתוך לקוביות

2 שיני שום, כתושות

2 סלקים קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות

כוס וחצי (כ-220 גרם) דלעת, חתוכה לקוביות

1 עגבנייה בשלה, חתוכה לקוביות

2-3 גבעולי סלרי, קצוצים

חופן עלי בזיליקום טריים

חצי כפית כמון

חצי כפית מלח

כוס מים

אופן ההכנה:

1 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, השום, הסלק והדלעת ומערבבים היטב.

2 מוסיפים את העגבנייה, הסלרי, הבזיליקום, הכמון והמלח. מערבבים היטב, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש בינונית (עם מכסה) כ-15 דקות, או עד לריכוך מוחלט של הירקות.

4 מצננים מעט, מעבירים לבלנדר או מרסקים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת רוטב אחיד. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מים בהדרגה.

5 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.

6 מערבבים את הפסטה עם הרוטב ומגישים.

 

לאתר של עופרי - ערן הגנן

 

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה עם זוקיני צרוב ופסטו

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?