צילום׃ ענבל כבירי | כלי קרמיקה: שרית רשף, mako אוכל

ממרח טבעוני בטעם כבד

ממרח טבעוני קליל להכנה וכל כך, אבל כל כך טעים. בצבע, במרקם וגם בטעם הוא מזכיר כבד קצוץ, ולכן יתאים בדיוק לסדר הפסח שלכם, או סתם כך על לחם או מצה. זהירות, סכנת התמכרות

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 30/03/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות שעועית אדומה מבושלת (שהן כשלושת רבעי כוס שעועית אדומה יבשה. משרים ללילה, מסננים ומבשלים)

3 כפות שמן זית

3 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

כוס (130 גרם) קשיו טבעי

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים היטב מחבת ומוסיפים את שמן הזית.

2 מוסיפים את הבצלים ומטגנים כ-5 דקות על אש גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות תוך ערבוב, עד שמתקבל בצל חום יפה אך לא שרוף. מצננים.

3 טוחנים את כל המרכיבים (כולל הבצל המטוגן) במעבד מזון עד לקבלת ממרח אחיד אך מעט גרגירי. אם אוהבים ממרח חלק (כמו חומוס) מוסיפים עוד מעט שמן זית בהדרגה, תוך כדי טחינה.

>> בפעם שעברה הכנו פשטידת בצל טבעונית הורסת

>> והנה מתכונים לפסח