חריימה בלחם ביתי
חריימה מסורתי אמיתי מוגש בבצק פריך מעולה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
ללחם
1 ק"ג קמח מנופה
חצי כוס שמן
1ביצה
3 כפות סוכר
כף זרעי כוסברה טחונה
כפית קימל
3-4 כוסות מים פושרים
קוביית שמרים טריים
לפלפל צ'ומה
3 כפות פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
כפית זרעי כוסברה
כפית קימל
ראש שום כתוש
כף שמן
לדגים
2 נתחי דג טרי (מושט\דניס)
2 כוסות מים
2 כפות רוטב צ'ילי פיקנטי
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר
1 כף כמון גדושה
מיץ מלימון שלם
מלח (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
להכנת הלחם:
1 מערבבים את כל מרכיבי הלחם בקערת מיקסר ולשים בוו לישה 10. מניחים בצד להתפחה.
2 מרדדים את הבצק, משמנים קערה קרמית, כשהיא הפוכה, בשמן קנולה ועוטפים אותה בבצק.
3 מכניסים את הקערה העטופה בצק לתנור חם על 200 מעלות למשך 15 דקות.
להכנת הדג:
1 כותשים את כל מרכיבי הפלפל צ'ומה יחד במכתש ועלי לכדי מחית.
2 מחממים מעט שמן בסיר דגים ומוסיפים את הפלפל צ'ומה. מערבבים כדקה.
3 מוסיפים 2 כוסות מים, רסק, רוטב צ'ילי פיקנטי, סוכר, כמון, מיץ מלימון וממליחים לפי הטעם. מבשלים עד לקבלת מרקם סמיך.
4 חותכים את הדג לשלושה חלקים שווים ומכניסים לסיר מבשלים כ-10-15 דקות על אש קטנה.
להרכבת המנה:
מפרידים בזהירות את הלחם מהקערה, הופכים אותה וממלאים אותה ברוטב ובשתי חתיכות דג.