חריימה בלחם ביתי

חריימה מסורתי אמיתי מוגש בבצק פריך מעולה

אליהב שאשון | mako אוכל | פורסם 31/10/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

ללחם

1 ק"ג קמח מנופה

חצי כוס שמן

1ביצה

3 כפות סוכר

כף זרעי כוסברה טחונה

כפית קימל

3-4 כוסות מים פושרים

קוביית שמרים טריים

לפלפל צ'ומה

3 כפות פפריקה חריפה

כף פפריקה מתוקה

כפית זרעי כוסברה

כפית קימל

ראש שום כתוש

כף שמן

לדגים

2 נתחי דג טרי (מושט\דניס)

2 כוסות מים

2 כפות רוטב צ'ילי פיקנטי

2 כפות רסק עגבניות

1 כף סוכר

1 כף כמון גדושה

מיץ מלימון שלם

מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

להכנת הלחם:

1 מערבבים את כל מרכיבי הלחם בקערת מיקסר ולשים בוו לישה 10. מניחים בצד להתפחה.

2 מרדדים את הבצק, משמנים קערה קרמית, כשהיא הפוכה, בשמן קנולה ועוטפים אותה בבצק.

3 מכניסים את הקערה העטופה בצק לתנור חם על 200 מעלות למשך 15 דקות.

להכנת הדג:

1 כותשים את כל מרכיבי הפלפל צ'ומה יחד במכתש ועלי לכדי מחית.

2 מחממים מעט שמן בסיר דגים ומוסיפים את הפלפל צ'ומה. מערבבים כדקה.

3 מוסיפים 2 כוסות מים, רסק, רוטב צ'ילי פיקנטי, סוכר, כמון, מיץ מלימון וממליחים לפי הטעם. מבשלים עד לקבלת מרקם סמיך.

4 חותכים את הדג לשלושה חלקים שווים ומכניסים לסיר מבשלים כ-10-15 דקות על אש קטנה.

להרכבת המנה:

מפרידים בזהירות את הלחם מהקערה, הופכים אותה וממלאים אותה ברוטב ובשתי חתיכות דג.