מתכון למטבוחה עם טריק

כל מי שמכין מטבוחה בעצמו מכיר את אחד השלבים היותר מאתגרים: קילוף העגבניות. כדי לחסוך את הכלים ואת תהליך החליטה, הטריק של יעל קצב הוא לקלף מראש את העגבניות (ואת הפלפל החריף) - בקולפן. כמה שזה טעים

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 14/11/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

10 עגבניות רכות

פלפל חריף

5 שיני שום קלופות

5-6 כפות שמן (אפשר זית ואפשר נטרלי)

כף פפריקה גדושה

כף סוכר

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מקלפים בעזרת קולפן את העגבניות והפלפל החריף.

2 פורסים את העגבניות והפלפל לקוביות.

3 מחממים שמן בסיר, מוסיפים עגבניות, פלפל חריף, שום ומערבבים. אם המסה מרגישה לא מספיק נוזלית - מוסיפים חצי כוס מים.

4 אחרי 5 דקות וירידת נפח העגבניות מוסיפים את התיבול (פפריקה, סוכר ומלח).

5 מורידים את האש ללהבה נמוכה ומתחילים בבישול איטי של המטבוחה לשעה וחצי לפחות. מקפידים לערבב מדי פעם כדי שהמטבוחה לא תידבק לתחתית הסיר. 

* אם המטבוחה מרגישה יבשה במהלך הצמצום - אפשר להוסיף שמן זית. 

עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

מטבוחה טריק - מקלפים מראש (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מטבוחה טריק - מקלפים מראש|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!