מסבחה עם בשר
מנת חומוס חמה עם בשר טחון
חיים כהן | מועדון ארוחת הערב
| פורסם 19/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
חצי קילו בשר קצוץ
מלח
בהרט
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
חצי כוס טחינה גולמית
כמון
פלפל
לימון
שמן זית
פיתות טריות
אופן ההכנה:
1 מבשלים בסיר בשר קצוץ עם מעט מים, מלח ובהרט. 2. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-20 דקות עד שהבשר נפרד לגרגיריו. 3. מוציאים מהסיר כמעט את כל גרגירי חומוס בעזרת כף מחוררת, ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים טחינה גולמית, 3 כפות מים, מלח, כמון ופלפל ומכינים משחת חומוס. 4. מכינים בקערה טחינה מטחינה גולמית, מים, לימון ומלח. 5. מעבירים לקערה אחרת טחינה וחומוס ומערבבים. 6. מרכיבים את המנה: מושחים על הקערה את המסבחה, מסדרים מעל את בשר, מפזרים גרגרי חומוס ושמן זית ומגישים עם פיתות.