צילום׃ דן פרץ, סלטים, הוצאת כתר
פלפלצ'ומה
גם אם זה לא בעדה שלכם - עשו לעצמכם טוב ותדאגו לצנצנת של פלפלצ'ומה במקרר. המרכיבים הם בסך הכל פפריקה (ועוד כמה תבלינים), שום, מיץ לימון ושמן, מאמץ ההכנה אפסי והתוצאה משדרגת הכל, פשוט הכל
רפי כהן | סלטים, הוצאת כתר
| פורסם 12/10/25
- זמן עבודהחמש דקות
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
לכחצי ליטר:
שלושת רבעי כוס (120 גרם) פפריקה מתוקה באיכות גבוהה (עדיף פפריקה בשמן, מרוקאית)
חצי כפית פלפל שאטה טחון
5 שיני שום, טחונות במעבד מזון או כתושות או קצוצות דק מאוד
חצי כפית קימל טחון (אם אפשר, עדיף גרוס דק במטחנת קפה)
חצי כפית כמון טחון
חצי כוס מיץ לימון
1 כפית מלח דק
חצי כוס מים
שלושת רבעי כוס שמן תירס
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל המרכיבים מלבד השמנים ומניחים בצד ל-3 דקות.
2 מערבבים שוב ומניחים שוב ל-3 דקות.
3 מוסיפים את השמנים, מערבבים היטב ומעבירים לצנצנת נקייה. שומרים במקרר עד שבועיים.
חג שמח!
