צילום׃ דן פרץ, סלטים, הוצאת כתר

פלפלצ'ומה

גם אם זה לא בעדה שלכם - עשו לעצמכם טוב ותדאגו לצנצנת של פלפלצ'ומה במקרר. המרכיבים הם בסך הכל פפריקה (ועוד כמה תבלינים), שום, מיץ לימון ושמן, מאמץ ההכנה אפסי והתוצאה משדרגת הכל, פשוט הכל

רפי כהן | סלטים, הוצאת כתר | פורסם 12/10/25 
  • זמן עבודהחמש דקות
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 5 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכחצי ליטר:

שלושת רבעי כוס (120 גרם) פפריקה מתוקה באיכות גבוהה (עדיף פפריקה בשמן, מרוקאית)

חצי כפית פלפל שאטה טחון

5 שיני שום, טחונות במעבד מזון או כתושות או קצוצות דק מאוד

חצי כפית קימל טחון (אם אפשר, עדיף גרוס דק במטחנת קפה)

חצי כפית כמון טחון

חצי כוס מיץ לימון

1 כפית מלח דק

חצי כוס מים

שלושת רבעי כוס שמן תירס

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל המרכיבים מלבד השמנים ומניחים בצד ל-3 דקות.

2 מערבבים שוב ומניחים שוב ל-3 דקות.

3 מוסיפים את השמנים, מערבבים היטב ומעבירים לצנצנת נקייה. שומרים במקרר עד שבועיים.

עוד מתכוני סלטים של רפי כהן

חג שמח!