צילום׃ istockphoto

קרוסטיני עם מבחר תוספות

פרוסות ג'בטה קלויות עם תוספת לבחירתך: ממרח שעועית, כרוב ניצנים או מוצרלה ועגבניות

אינה קראבצקי | גורמה בפיתה | פורסם 21/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כיכרות לחם ג'בטה

שמן זית

שן שום קלופה

לממרח שעועית

כוס שעועית לבנה מבושלת

2 שיני שום קלופים וקצוצים

שני גבעולי רוזמרין

חצי כוס שמן זית

כפית מלח ים

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לכרוב ניצנים

2 חופנים של כרוב ניצנים

1 שן שום קצוץ

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

כף מיץ לימון

גבינת פקורינו/ פרמזן לקישוט

למוצרלה וסלט עגבניות

2 כדורי מוצרלה באפלו גדולים

עגבנייה מפולטת חתוכה לקוביות (רק בשר העגבנייה)

1 פלפל ירוק חריף (נקי מגרעינים) קצוץ דק

שמן זית

כפית מלח גס

חופן נבטי בזיליקום

מעט חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

לקרוסטיני:

1 פורסים את הג'בטות לעובי של 1.5ס"מ.

2 קולים על מחבת לוהטת משני הצדדים.

3 כשהלחם עוד חם משפשפים עליו שן שום ובוזקים מעט שמן זית.

לממרח שעועית:

1      קוצצים את הרוזמרין ומערבבים בקערה קטנה עם מחצית מכמות השמן.

2      במחבת מחממים את שאר כמות השמן ומטגנים את השום עד להזהבה קלה.

3      מוסיפים את השעועית ומטגנים עוד כ7 דקות על אש קטנה.

4      בתום הבישול מתבלים במלח ופלפל ומועכים את התערובת למחית בעזרת מזלג.

5      מורחים מהמחית על הקרוסטיני בעודו חם ומזלפים מהשמן המתובל ברוזמרין.

לכרוב ניצנים מטוגן:

1      מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הכרוב, מטגנים על אש גבוה כ2-3 דקות.

2      מוסיפים את השום ומתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים עוד שלוש דקות.

3      מוסיפים למחבת מיץ לימון ומורידים מהאש.

4      מסדרים את הכרוב המבושל על הקרוסטיני בעודו חם ומפזרים מעל מעט גבינה.

למוצרלה וסלט עגבניות:

1      מערבבים את העגבנייה בקערית קטנה עם פלפל חריף, מעט שמן זית ומלח.

2      מניחים את המוצרלה על הקרוסטיני בעודו חם ושמים מעל מסלט העגבניות.

3      מפזרים מעל מעט נבטי בזיליקום  ומטפטפים כמה טיפות של בלסמי.