צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
ריבת חצילים של אמא
ריבה מיוחדת של חצילים בקליפתם בכלום עבודה ועם המון רושם
יוסי שטרית | mako אוכל
| פורסם 11/06/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 קילו חצילים קטנים
1 ליטר מים
1 קילו סוכר לבן
2 יחידות ציפורן
¼ כפית קינמון
מיץ מלימון סחוט
אופן ההכנה:
1 חותכים חריץ לאורך כל חציל (לא עד הסוף), ומשרים את החצילים במים למשך כל הלילה.
2 מסננים את החצילים מהמים, מניחים בסיר ומוסיפים את הסוכר והמים.
3 מבשלים את החצילים על להבה גבוה, עד להמסת הסוכר.
4 מוסיפים את הציפורן, הקינמון והלימון וממשיכים לבשל על אש נמוכה בין שעה לשעתיים, עד לקבלת מרקם ריבתי וסמיך בצבע זהוב.שומרים בקירור. מגישים עם לחם, מאפה, או כתוספת לכבד אווז או עוף.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!