צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

חומוס אפונה צהובה עם ראגו פטריות

את ממרח החומוס הזה לא מכינים מחומוס אלא מאפונה צהובה, וזה עושה חתיכת הבדל: פחות זמן, פחות עבודה, בלי השריה, מרקם קרמי וטעם מעודן ומטריף. מנה צמחונית-טבעונית שאנחנו ממליצים לכולם ללא יוצא מן הכלל לנסות

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 21/05/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לחומוס:

ליטר וחצי מים

500 גרם אפונה צהובה יבשה

6 שיני שום

1 בצל לבן קלוף

רבע לימון

חצי כוס טחינה גולמית

רבע כוס שמן זית

1 כפית כמון

מלח

לראגו פטריות:

5 כפות שמן זית

3 שיני שום, פרוסות דק

עלים מ-3 גבעולי תימין

4 פטריות פורטובלו, חתוכות לקוביות קטנות

2 פטריות מלך היער, חתוכות לקוביות קטנות

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 לחומוס: מביאים לרתיחה בסיר גבוה את המים עם האפונה הצהובה, השום, הבצל והלימון. מקפים את הקצף שמצטבר למעלה ומבשלים כשעה על אש נמוכה עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.

2 מעבירים את האפונה הצהובה, הבצל והשום (בלי הלימון) למעבד מזון וטוחנים כדקה (אין צורך לסנן). מוסיפים טחינה גולמית, שמן זית, כמון ומלח וטוחנים שוב.

3 לראגו פטריות: יוצקים שמן זית למחבת רחבה ומטגנים את השום והתימין כדקה. מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לטגן 5 דקות.

4 מסדרים את ממרח האפונה הצהובה בצלחת ומעליו את ראגו הפטריות. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.