חומוס אפונה צהובה עם ראגו פטריות
את ממרח החומוס הזה לא מכינים מחומוס אלא מאפונה צהובה, וזה עושה חתיכת הבדל: פחות זמן, פחות עבודה, בלי השריה, מרקם קרמי וטעם מעודן ומטריף. מנה צמחונית-טבעונית שאנחנו ממליצים לכולם ללא יוצא מן הכלל לנסות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לחומוס:
ליטר וחצי מים
500 גרם אפונה צהובה יבשה
6 שיני שום
1 בצל לבן קלוף
רבע לימון
חצי כוס טחינה גולמית
רבע כוס שמן זית
1 כפית כמון
מלח
לראגו פטריות:
5 כפות שמן זית
3 שיני שום, פרוסות דק
עלים מ-3 גבעולי תימין
4 פטריות פורטובלו, חתוכות לקוביות קטנות
2 פטריות מלך היער, חתוכות לקוביות קטנות
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 לחומוס: מביאים לרתיחה בסיר גבוה את המים עם האפונה הצהובה, השום, הבצל והלימון. מקפים את הקצף שמצטבר למעלה ומבשלים כשעה על אש נמוכה עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
2 מעבירים את האפונה הצהובה, הבצל והשום (בלי הלימון) למעבד מזון וטוחנים כדקה (אין צורך לסנן). מוסיפים טחינה גולמית, שמן זית, כמון ומלח וטוחנים שוב.
3 לראגו פטריות: יוצקים שמן זית למחבת רחבה ומטגנים את השום והתימין כדקה. מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לטגן 5 דקות.
4 מסדרים את ממרח האפונה הצהובה בצלחת ומעליו את ראגו הפטריות. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.