צילום׃ istockphoto
ממרח דלעת
מתכון לממרח טעים שתוכלו למרוח על לחם טרי. סלט חדש ומרגש לארוחה שלכם
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 26/06/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 קילו דלעת
3/4 עד כוס שמן זית עדין
5 שיני שום קלופות
2 פלפלים אדומים חריפים קצוצים דק ללא גרעינים
1/2 כף פפריקה חריפה
1/2 כף פפריקה מעושנת ספרדית
1 כפית זירעוני קימל קלויים
מלח ים גס לפי הטעם
1 גוש גבינה בולגרית
אופן ההכנה:
1 חותכים את הדלעת לקוביות בינוניות, מניחים במחבת רחבה ועבה עם שמן הזית ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ מדי פעם, עד שהדלעת מתחילה להתפרק.
2 מוסיפים את שיני השום הקלופות, הפלפלים הקצוצים, שני סוגי הפפריקות והקימל וממשיכים בבישול עד שהדלעת מתפרקת לגמרי (להבה לא גבוהה מדי). מתבלים במעט מלח ים גס, מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
3 מפוררים את הגבינה בגושים גדולים לתוך הדלעת ומערבבים בעדינות. אין צורך להגיע למרקם אחיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!