צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
ממרח קישואים וקשיו
נמאס לכם מהכריך הרגיל והמשעמם? זה הזמן לאמץ מתכון חדש, לממרח שמשדרג כל פרוסה
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 25/04/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1/2 כוס אגוזי קשיו
5 קישואים כהים או בהירים
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 משרים את אגוזי הקשיו במים רותחים למשך חצי שעה (או במים רגילים למשך לילה), ומחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2 מערבבים בכלי קטן את שמן הזית והשום עם המלח והפלפל. חותכים את הקישואים לרצועות לאורך ומושחים אותם בתערובת השמן והשום. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות, עד שהקישואים משחימים קלות. מצננים.
3 מסננים את אגוזי הקשיו וטוחנים יחד עם הקישואים במעבד מזון לכדי ממרח אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
4 מגידים על לחם או טוסטונים עם ביצה קשה מלמעלה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!