צילום׃ istockphoto
נוטלה ביתית
מכינים לבד: חטא אמיתי של שוקולד ואגוזים
ליה אור | mako
| פורסם 29/11/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
שליש כוס אגוזי לוז לא קלויים
שלושת רבעי כוס חלב מרוכז (נמכר בפחיות בכל רשתות השיווק)
150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, קצוץ
3 כפות דבש
אופן ההכנה:
1 מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (150 מעלות).
2 מניחים את האגוזים בתבנית רחבה ושטוחה וקולים עד שהקליפה החומה מתכהה וצבעה כמעט הופך לשחור (עניין של כרבע שעה).
3 פורשים מגבת מטבח על משטח העבודה ושופכים עליה את האגוזים. עוטפים את האגוזים במגבת ומשפשפים אותם בתוכה כדי שהקליפות החיצוניות ירדו.
4 טוחנים את האגוזים במעבד מזון עד שמתקבלת מעין חמאה. משאירים בקערת המעבד.
5 מחממים בבן מארי את השוקולד, החלב המרוכז והדבש. מערבבים כשלוש דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה, ומצננים מעט.
6 מצרפים את תערובת השוקולד לאגוזים ומעבדים כחמש דקות, עד שמתקבל ממרח אחיד וחלק.
7 מאחסנים במקרר (עד חודש).