צילום׃ istockphoto

נוטלה ביתית

מכינים לבד: חטא אמיתי של שוקולד ואגוזים

ליה אור | mako | פורסם 29/11/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

שליש כוס אגוזי לוז לא קלויים

שלושת רבעי כוס חלב מרוכז (נמכר בפחיות בכל רשתות השיווק)

150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, קצוץ

3 כפות דבש

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (150 מעלות).

2 מניחים את האגוזים בתבנית רחבה ושטוחה וקולים עד שהקליפה החומה מתכהה וצבעה כמעט הופך לשחור (עניין של כרבע שעה).

3 פורשים מגבת מטבח על משטח העבודה ושופכים עליה את האגוזים. עוטפים את האגוזים במגבת ומשפשפים אותם בתוכה כדי שהקליפות החיצוניות ירדו.

4 טוחנים את האגוזים במעבד מזון עד שמתקבלת מעין חמאה. משאירים בקערת המעבד.

5 מחממים בבן מארי את השוקולד, החלב המרוכז והדבש. מערבבים כשלוש דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה, ומצננים מעט.

6 מצרפים את תערובת השוקולד לאגוזים ומעבדים כחמש דקות, עד שמתקבל ממרח אחיד וחלק.

7 מאחסנים במקרר (עד חודש).