חלבה עיראקית

זו לא החלבה שאתם מכירים, משודרגת בשקדים והל טחון

גילי הלפטק | mako אוכל | פורסם 20/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות קמח

1/4 כוס שמן

21/2 כוסות סוכר

3 כוסות מים

1 כפית הל טחון

חופן שקדים קלופים שלמים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח עם השמן בסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת משחימה מעט. יש להיזהר שלא לשרוף.

2 מערבבים סוכר עם המים עד שהסוכר נמס ומוסיפים לתערובת הקמח בהדרגה. מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל עד אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה.

3 מוסיפים את ההל הטחון ומערבבים. מוסיפים את השקדים ומערבבים.

אופן ההגשה:

מכניסים את התערובת לתוך פיתה או לחם עיראקי , ומגישים.