תמונת AVI׃ mako

פוטטו פרמונטיי

השם הצרפתי הוא רק חלק קטנטן מהכיף והפשטות שבמנה הזו. ארוחה מעודנת וטעימה בפחות מחצי שעה

שמשון פנקר | מאסטר שף | פורסם 10/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לתפוח האדמה:

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

מלח

פלפל שחור

מעט אורגנו

שמן קנולה לטיגון 

לרוטב:

שמן זית

1/2 בצל חתוך דק

1/2 גזר חתוך דק

2 פטריות שמפיניון חתוכות דק

מעט קמח בהיר

מעט חמאה

1 פטריית פורטבלו חתוכה לרבעים

1 כף שמנת לבישול

אופן ההכנה:

הכנה תפוח אדמה :

1 מבשלים את תפוח האדמה החתוך בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לחצי בישול. לאחר מכן, מוציאים אותו מהסיר ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות (על מנת שיתייבש).

2 בקערה, שמים מלח, פלפל ואורגנו וטובלים את תפוחי האדמה.

3 מחממים מחבת עם שמן קנולה (לא הרבה), ומטגנים מעט.

4 מחממים תנור ל190 מעלות ומכניסים אליו את תפוחי האדמה למשך 20 דקות. (משך הזמן בתנור עלול להשתנות מעט בהתאם לדרגת הרכות של תפוח האדמה).

להכנת הרוטב :

5 מחממים מחבת עם שמן זית, עליה מטגנים את הבצל על אש בינונית. את הבצל יש לטגן עד שנעשה שקוף, לפני שהוא מתחיל להזהיב.

6 מוסיפים למחבת את הגזר ואת פטריות השמפיניון.

7 לאחר מספר דקות, מוסיפים מעט קמח בהיר ומערבבים.

8 מוסיפים חמאה ואת פטריות הפורטבלו.

9 מוסיפים קצת מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

10 לאחר 15 דקות לערך, מסננים את שאריות השמן מהמחבת ומוסיפים את כף השמנת על מנת להסמיך מעט את המרקם. ממשיכים לבשל לעוד כ-5 דקות ומורידים מהאש.

סימון תזונתי עבור המתכון כולו:

אנרגיה674 קלוריות
חלבונים8 גרם
פחמימות60 גרם
שומנים46 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה