פוטטו פרמונטיי
השם הצרפתי הוא רק חלק קטנטן מהכיף והפשטות שבמנה הזו. ארוחה מעודנת וטעימה בפחות מחצי שעה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
לתפוח האדמה:
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור
מעט אורגנו
שמן קנולה לטיגון
לרוטב:
שמן זית
1/2 בצל חתוך דק
1/2 גזר חתוך דק
2 פטריות שמפיניון חתוכות דק
מעט קמח בהיר
מעט חמאה
1 פטריית פורטבלו חתוכה לרבעים
1 כף שמנת לבישול
אופן ההכנה:
הכנה תפוח אדמה :
1 מבשלים את תפוח האדמה החתוך בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לחצי בישול. לאחר מכן, מוציאים אותו מהסיר ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות (על מנת שיתייבש).
2 בקערה, שמים מלח, פלפל ואורגנו וטובלים את תפוחי האדמה.
3 מחממים מחבת עם שמן קנולה (לא הרבה), ומטגנים מעט.
4 מחממים תנור ל190 מעלות ומכניסים אליו את תפוחי האדמה למשך 20 דקות. (משך הזמן בתנור עלול להשתנות מעט בהתאם לדרגת הרכות של תפוח האדמה).
להכנת הרוטב :
5 מחממים מחבת עם שמן זית, עליה מטגנים את הבצל על אש בינונית. את הבצל יש לטגן עד שנעשה שקוף, לפני שהוא מתחיל להזהיב.
6 מוסיפים למחבת את הגזר ואת פטריות השמפיניון.
7 לאחר מספר דקות, מוסיפים מעט קמח בהיר ומערבבים.
8 מוסיפים חמאה ואת פטריות הפורטבלו.
9 מוסיפים קצת מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
10 לאחר 15 דקות לערך, מסננים את שאריות השמן מהמחבת ומוסיפים את כף השמנת על מנת להסמיך מעט את המרקם. ממשיכים לבשל לעוד כ-5 דקות ומורידים מהאש.
סימון תזונתי עבור המתכון כולו:
אנרגיה | 674 קלוריות |
חלבונים | 8 גרם |
פחמימות | 60 גרם |
שומנים | 46 גרם |