צילום׃ אלכס מילך, פורום אוכל חלבי של תפוז

ריקוטה ביתית

גבינה רכה, מעודנת ופשוטה להכנה - מושלמת למריחה, מילוי מאפים או שילוב בסלטים

אלכס מילך | פורום אוכל חלבי של תפוז | פורסם 18/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 145 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 ליטר חלב (חשוב מאד שיהיה “חלב מפוסטר” ולא "מפוסטר על")

½1 כפות חומץ 5% (או לימון ויוגורט)

מד-חום

אופן ההכנה:

1 מחממים את החלב ל-88 עד 92 מעלות תוך ערבוב למניעת חריכה. אסור שהחלב יגיע לרתיחה (רצוי להכפיל כמויות לפחות ב-3, ליצירת ריקוטה מיטבית. מ-3 ליטר חלב יתקבל כחצי קילו גבינה).

2  מורידים מהאש, מערבבים בנחישות ליצרת מערבולת. 

3 לוקחים כוס חד פעמית מקרטון (מהסוג שמשמש לשתייה חמה), ומועכים אותה עם 2 אצבעות - כך שמתקבלת צורת משפך. מוזגים בעזרת המשפך את החומץ לאט לאט על ציר הרדיוס פנימה והחוצה לסרוגין. מניחים לכ-20 דקות. מסתכלים איך נוצרים "ענני ריקוטה".

4 באמצעות כף מחוררת מעבירים את "ענני הריקוטה" למסננת מרופדת בבד חיתול או מפה חד-פעמית מורטבת וסחוטה. מחכים לטיפטוף הגבינה שעה עד שעתיים.

5 לאחר הסינון יש לשמור את המים בטמפרטורה של 20-22 מעלות עד יממה כדי להעלות את החמיצות.

6  ניתן להמשיך לתבל לפי הטעם, להוסיף לסלטים או למלא מאפים.

* אלכס מילך מעביר סדנאות להכנת גבינה.