תמונת AVI׃ mako
דג פרידה מטוגן עם סלסת מנגו
פילה פריך בשמן זית לצד רוטב טרופי פיקנטי
איריס כספי ועמנואל רוזנצוייג | מאסטר שף
| פורסם 07/09/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 דגי פרידה, מפולטים (סך הכל ארבע מנות דג)
מנגו בשל חתוך לקוביות קטנות (פחות מס"מ)
1/4 צ'ילי אדום, נקי מגרעינים, קצוץ דק
1-2 שיני שום כתושות
חצי כוס ריג'ילה טרייה, מופרדת לעלים (או עלי בזיליקום טריים)
שמן זית
גרידה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
מלח גס, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את המנגו, הצ'ילי, שום, ריג'ילה, שמן, גרידת הלימון, מיץ הלימון מלח ופלפל.
2 מטפטפים מיץ מחצי לימון ומלח גס על הדגים.
3 מניחים את הדגים במחבת עם שמן זית חם כשהעור כלפי מטה ומכסים את המחבת לכ- 10-15 דקות. מורידים מהאש.
להרכבת המנה:
מניחים תלולית של סלסה על צלחת, משעינים עליה נתח דג, עם העור כלפי מעלה ומגישים.