צילום׃ Mary Ellen Bartley, GettyImages IL
איקרה ביתית
מתכון של שף אייל מרון
אייל מרון | גלובס
| פורסם 21/04/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-2 וחצי כוסות איקרה מוכנה:
1 פרוסת לחם לבן או חלה, ללא הקרום
100 גרם ביצי קרפיון/הרינג טריות, נקיות מהקרום
כפית-כף חומץ פשוט
כוס ושליש שמן עדין (חמניות, קנולה או תירס)
מיץ מלימון אחד
חצי בצל סגול קצוץ דק מאוד
מלח
אופן ההכנה:
1 משרים את פרוסות הלחם במעט מים לדקות ספורות ואחר כך סוחטים אותן.
2 בקערה שמים את ביצי הדגים, ומוסיפים את החומץ, הלחם ומלח לפי הטעם. מערבבים קלות.
3 מעבירים את הביצים והלחם לקערת מעבד מזון עם להב פלסטיק. מפעילים את המעבד על מהירות בינונית, ומוסיפים את השמן בזילוף איטי דרך הפייה, עד שנוצר ממרח דמוי מיונז.
4 מוסיפים את מיץ הלימון ומעבדים עוד כמה שניות, עד שהוא נספג בממרח.
5 מעבירים את הממרח לקערה, מוסיפים את הבצל ומערבבים.