עוף ממולא ובצקניות
שוקיים ממולאות בטחולים עם בצקניות בראגו פטריות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
לשוקיים הממולאות
3 שוקי עוף נקיות
150 גרם טחולים
חצי כוס שמן
2 כפות או קמח
2 שיני שום קצוצות דק
חצי בצל קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס גס
לבצקניות
3 כוסות קמח לבן מנופה
שמן
3 ביצים
חצי כוס מים
שליש כוס מנוזלי השריית הפטריות (אבקת מרק פטריות – קיצור דרך)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2.5 ליטר מים רותחים בסיר גדול וכף מלח
לראגו פטריות
1 חבילת מיקס פטריות, קצוצה קטן עד בינוני
1 חבילת פטריות מיובשות מושרות בכוס מים רותחים, מסוננות וקצוצות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 בצל סגול קצוץ קטן
1 גבעולי סלרי שטופים וקצוצים קטן
2 שיני שום קצוצות דק
חצי צרור עירית, קצוצה בינוני
שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
2 עלי דפנה
1/3 כוס מים רותחים ממי הבישול של הבצקניות
לקישוט
פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות
אופן ההכנה:
1 מטגנים את חצי הבצל ואת שיני השום, עד להזהבה קלה.
2 מוסיפים את הטחול ומקפיצים קלות. מוסיפים את הפטרוזיליה.
3 את שוקי העוף מתבלים במלח פלל וממלאים כל שוק במלית הטחולים. (משאירים מעט מלית בצד לשימוש בהכנת הראגו). סוגרים באמצעות קיסם דרך העור למניעת בריחת המילוי.
4 מקמחים את השוקיים הממולאות ומנערים מקמח מיותר.
5 משחימים את שוקי העוף במחבת טיגון עם החמאה. מוסיפים מלח, פלפל ושום, ומטגנים כ-20 דקות.
6 מורידים את המחבת מהגז למנוחה של כ-5 דקות. עוטפים אותו בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לעוד כרבע שעה.
להכנת הבצקניות:
1 בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח.
2 בקערה, מערבבים את הקמח המנופה יחד עם: שמן, ביצים, מלח , פלפל ואת נוזלי הפטריות. מערבבים עד לקבלת בצק רך.
3 יוצרים מעין כופתאות בעזרת שתי כפיות ומבשלים במים הרותחים כ-4-5 דקות.
4 שולים את הבצקניות מהמים לתוך כלי סינון ומעליהם מטפטפים מעט שמן זית למניעת הדבקות.
אופן הכנת הראגו:
1 מטגנים במחבת עם חמאה את הגזר, בצל והסלרי. לאחר הזהבה קלה מוסיפים את השום, הפטריות ואת שארית מילוי הטחולים.
2 בוזקים את מי הבישול של הבצקניות ואת נוזלי השריית הפטריות ומערבבים.
3 מוסיפים למחבת את הבצקניות , מתבלים במלח ופלפל, קורט אגוז מוסקט ומבשלים עד שהרוטב מסמיך ונצמד לבצקניות.
אופן הגשה:
על צלחת ההגשה, מוזגים 2 כפות נדיבות מהבצקניות ברוטב, עליהן מניחים את שוקי העוף ובוזקים את נוזלי הבישול. מקשטים עם מעט כוסברה ופטרוזיליה ומגישים.