צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קטשופ פלפלים ביתי
נועם דקרס, אבא ושף עם היסטוריה מכובדת מצטרף למאמץ להרחיב את התפריט של הילד הממוצע, ומציע קטשופ קצת אחר, ביתי, טעים והכי חשוב, בלי חומרים משמרים ושאר הפתעות תעשייתיות
נועם דקרס | mako אוכל
| פורסם 10/11/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חצי ק"ג פלפלים אדומים מאוד, נקיים מגרעינים
חצי כוס עגבניות לחות אורגניות, ללא חומרים משמרים
רבע כוס בצל (כחצי בצל) לבן, קצוץ
1-2 שיני שום קלופות
חצי כוס מים
2 כפות חומץ בן יין אדום איכותי
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 משרים את העגבניות במים פושרים כ-10 דקות, ומסננים.
2 בסיר נמוך ורחב שמים את כל המרכיבים פרט לחומץ ולמלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
3 מנמיכים את עוצמת הלהבה ומבשלים על אש נמוכה מאוד עד שהפלפלים מתרככים לגמרי. מערבבים מדי פעם. במידה והנוזלים מתאדים במהלך הבישול, מוסיפים מדי פעם כמה כפות של מים, אך הבישול צריך להתבצע עם כמות מינימלית של מים בסיר.
4 לאחר שכל המרכיבים רכים לגמרי מצננים מעט וטוחנים בממחה (כאשר המרכיבים עדיין חמים). מוסיפים את החומץ ומלח לפי הטעם, וטוחנים שוב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
5 מצננים ומתקנים תיבול במידת הצורך.