צילום׃ Floortje, Istock
סלט חצילים עם טחינה
מתכון פשוט ומנצח לסלט חצילים קלאסי שהולך עם כל ארוחה
צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף
| פורסם 20/05/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
1 חציל
2 כפות טחינה גולמית
2 מיץ לימון מלימון אחד
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1/2 שן שום קצוצה
מלח פלפל
אופן ההכנה:
1 מניחים את החציל על גריל פחמים (בשלמותו) נועצים סכין בחציל כדי שלא יתפוצץ וצולים כ-5 דקות מכל צד עד שהחציל הופך להיות רך. מוציאים את בשר vחציל ומניחים בקערה.
2 להכנת הטחינה: מערבבים בקערה טחינה גולמית, מיץ לימון, שום, פטרוזיליה, מעט מים, מלח ופלפל עד אשר מקבלים מרקם טחינה בסמיכות הרצויה.
3 יוצקים את הטחינה על החציל החם ומגישים.