תמונת AVI׃ mako

קציצות אסייתיות

קציצות דגים פיקנטיות ברוטב קארי עם ג'ינג'ר וליים

יונתן רושפלד | מאסטר שף | פורסם 25/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

1 ק"ג פילה דג מוסר ללא עור (או כל דג לבן אחר)

כוס עלי נענע

2 פלפל ירוק חריף טרי חתוך לטבעות גסות

4 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד (כ-50 גרם)

כוס כוסברה טרייה

2 תפו"א ללא קליפה מגורדים בפומפייה גסה

חצי כוס קוקוס טחון

2 כפות משחת קארי מסמן צהוב

מלח

לרוטב:

3 כפות קארי מסמן צהוב

3 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק

3 כפות סוכר

1 כוס חומץ בהיר

3 כוסות עגבניות בשלות קצוצות

ליטר מים

כוס וחצי כוסברה קצוצה

10 עלי כפיר ליים

250 מ"ל חלב קוקוס (פחית)

מיץ מלימון אחד

10 עלי בזיליקום

3 חצילים תאילנדיים

אופן ההכנה:

להכנת הקציצות:

1 מכניסים את כל מרכיבי הקציצות למעבד מזון עם להב חד וטוחנים כ1.5-2 דקות, עד שהחומרים הופכים לעיסה אחידה. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

2 מגלגלים לקציצות בצורת כדור ומקררים. בינתיים מכינים את הרוטב.

להכנת הרוטב:

3 מרתיחים את הקארי, הג'ינג'ר, הסוכר והחומץ ביחד עד שכל החומץ מתאדה.

4 מוסיפים פנימה את העגבניות. מערבבים כ-2 דקות.

5 מוסיפים ליטר מים ומביאים לרתיחה.

6 כעת מתבלים בכוס כוסברה, עלי כפיר ליים וחלב הקוקוס וממשיכים לבשל כ-5 דקות.

7 מוסיפים את קציצות הדגים לתוך הנוזל ומבשלים 20 דקות ברתיחה עדינה כשהמכסה סגור.

להגשה:

8 פותחים את הסיר ומאדים את הנוזלים עד שמסמיך.

9 מוסיפים מיץ לימון, בזיליקום ועוד חצי כוס כוסברה. מתקנים במלח ופלפל.

10 ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים את החצילים התאילנדיים. מגישים חם.