קציצות אסייתיות
קציצות דגים פיקנטיות ברוטב קארי עם ג'ינג'ר וליים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לקציצות:
1 ק"ג פילה דג מוסר ללא עור (או כל דג לבן אחר)
כוס עלי נענע
2 פלפל ירוק חריף טרי חתוך לטבעות גסות
4 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד (כ-50 גרם)
כוס כוסברה טרייה
2 תפו"א ללא קליפה מגורדים בפומפייה גסה
חצי כוס קוקוס טחון
2 כפות משחת קארי מסמן צהוב
מלח
לרוטב:
3 כפות קארי מסמן צהוב
3 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
3 כפות סוכר
1 כוס חומץ בהיר
3 כוסות עגבניות בשלות קצוצות
ליטר מים
כוס וחצי כוסברה קצוצה
10 עלי כפיר ליים
250 מ"ל חלב קוקוס (פחית)
מיץ מלימון אחד
10 עלי בזיליקום
3 חצילים תאילנדיים
אופן ההכנה:
להכנת הקציצות:
1 מכניסים את כל מרכיבי הקציצות למעבד מזון עם להב חד וטוחנים כ1.5-2 דקות, עד שהחומרים הופכים לעיסה אחידה. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
2 מגלגלים לקציצות בצורת כדור ומקררים. בינתיים מכינים את הרוטב.
להכנת הרוטב:
3 מרתיחים את הקארי, הג'ינג'ר, הסוכר והחומץ ביחד עד שכל החומץ מתאדה.
4 מוסיפים פנימה את העגבניות. מערבבים כ-2 דקות.
5 מוסיפים ליטר מים ומביאים לרתיחה.
6 כעת מתבלים בכוס כוסברה, עלי כפיר ליים וחלב הקוקוס וממשיכים לבשל כ-5 דקות.
7 מוסיפים את קציצות הדגים לתוך הנוזל ומבשלים 20 דקות ברתיחה עדינה כשהמכסה סגור.
להגשה:
8 פותחים את הסיר ומאדים את הנוזלים עד שמסמיך.
9 מוסיפים מיץ לימון, בזיליקום ועוד חצי כוס כוסברה. מתקנים במלח ופלפל.
10 ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים את החצילים התאילנדיים. מגישים חם.