קציצות דג ים

דגים בניחוח צפון אפריקאי ברוטב חריימה

עדי שוורץ | לגעת באוכל | פורסם 20/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לקציצות

500 גרם פילה דג ים: מוסר,בס,לברק,דניס

1 בצל גדול

1/2 צרור פטרוזיליה

4 שיני שום

2 פרוסות לחם טבול במים מסונן היטב טחון יחד עם הדג

1 גזר מגורר בפומפייה דקה

4 כפות פירורי לחם

לתיבול הקציצות:

1 ביצה שלמה

מלח פלפל לפי טעם

1 כפית פפריקה

1 כפית כמון

1/4 כפית משיה טחונה

לרוטב

3/4 כוס שמן

חצי ראש שום כתוש

4 כפות רסק עגבניות

פלפל חריף, קצוץ

2 כפות פפריקה מתוקה

1כפית כורכום

1 כף כמון טחון

מלח, פלפל שחור גרוס לפי טעם

1 כפית סוכר

4 עגבניות מגוררות בפומפייה

1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

לקציצות:

1 טוחנים במטחנת בשר את קוביות הדגים יחד עם בצל, פטרוזיליה, שום ואת הלחם המסונן ממים. מוסיפים את הגזר המגורר ופירורי הלחם וממשיכים לטחון מעט.

2 בצלוחית נפרדת, מערבבים יחד את כל חומרי התיבול, מעבירים לתערובת הדגים ומערבבים.

3 עם ידיים משומנות, יוצרים כדורים קטנים מתערובת הקציצות. מחממים מחבת כבדה עם שמן באש נמוכה כ-7-10 דקות. מטגנים את קציצות הדגים כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לסיר עם הרוטב.

לרוטב:

1 מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים שום, רסק עגבניות, פלפל חריף קצוץ, פפריקה, כורכום, כמון, מלח, פלפל וסוכר ומערבבים יחדיו.

2 מוסיפים עגבניות מגוררות בפומפייה, רוטב צ'ילי מתוק ואת המים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות.

לאחר טיגון הקציצות, מעבירים אותן לרוטב, להמשך בישול של כ-15 דקות.