צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד
ברוסקטה מנצ'גו וטפנד פטה
הטפנד מקבל כאן חיזוק של גבינת פטה ומהווה ממרח מושלם לפרוסות הבגט הקלויות, עם גבינת מנצ'גו מעל
שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד
| פורסם 16/05/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לטפנד:
5 כוסות זיתי קלמטה, מגולענים
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
1 שן שום גדולה, כתושה
כוס שמן זית
8 עלי בזיליקום
¼ קובייה (60 גרם) גבינת פטה כבשים, מפוררת גס
פלפל שחור גרוס
לברוסקטות:
8 פרוסות בגט בעובי 1 ס"מ
שמן זית
1 שן שום חצויה
½ משולש (80 גרם) גבינת מנצ'גו, חתוכה לפרוסות בעובי ½ ס"מ.
אופן ההכנה:
1 מכינים טפנד: מרסקים במעבד מזון זיתים, חרדל, שום, שמן זית ובזיליקום עד לקבלת תערובת במרקם גס. מוסיפים גבינת פטה, מתבלים בפלפל ומערבבים עם כף.
2 שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.
3 מכינים את הברוסקטות: מברישים את פרוסות הבגט במעט שמן זית.
4 מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. מניחים את פרוסות הבגט וקולים 2-3 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה.
5 משפשפים את הפרוסות בשן שום. מורחים מעל טפנד ומניחים פרוסת גבינת מנצ'גו.