צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

ברוסקטה מנצ'גו וטפנד פטה

הטפנד מקבל כאן חיזוק של גבינת פטה ומהווה ממרח מושלם לפרוסות הבגט הקלויות, עם גבינת מנצ'גו מעל

שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד | פורסם 16/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לטפנד:

5 כוסות זיתי קלמטה, מגולענים
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
1 שן שום גדולה, כתושה
כוס שמן זית
8 עלי בזיליקום
¼ קובייה (60 גרם) גבינת פטה כבשים, מפוררת גס
פלפל שחור גרוס

לברוסקטות:

8 פרוסות בגט בעובי 1 ס"מ
שמן זית
1 שן שום חצויה
½ משולש (80 גרם) גבינת מנצ'גו, חתוכה לפרוסות בעובי ½ ס"מ.

אופן ההכנה:

1 מכינים טפנד: מרסקים במעבד מזון זיתים, חרדל, שום, שמן זית ובזיליקום עד לקבלת תערובת במרקם גס. מוסיפים גבינת פטה, מתבלים בפלפל ומערבבים עם כף.

2 שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.

3 מכינים את הברוסקטות: מברישים את פרוסות הבגט במעט שמן זית.

4 מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. מניחים את פרוסות הבגט וקולים 2-3 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה.

5 משפשפים את הפרוסות בשן שום. מורחים מעל טפנד ומניחים פרוסת גבינת מנצ'גו.