אגרול ממולא בעוף וסלסת עגבניות - פיקו דה גאלו
בצק פריך ממולא עוף במרינדה בסלסה פיקנטית טרייה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
לבצק האגרול
2 כוסות קמח לבן
כפית מלח
1 ביצה טרופה
1/3 כוס של מים
למרינדת העוף
400 גרם חזה עוף
4 כפות שמן זית
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
2 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל
מיץ מחצי לימון
לרוטב הסלסה
4 עגבניות, קצוצות לקוביות
4 כפות כוסברה, קצוצה
כפית כמון טחון
מלח ופלפל
½ בצל סגול, קצוץ דק
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
½ פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
למילוי האגרול
2 בצלים ירוקים, פרוסים
פלפל אדום, פרוס
מלח ופלפל
2 כפות סלסה
לקישוט ותוספות
2 כוסות שמן קנולה
רוטב בלסמי (חומץ בלסמי מצומצם)
6 עגבניות שרי אדומות
6 עגבניות שרי כתומות
8 מקלות עירית לקישוט
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
1 מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
2 לשים את הבצק כ-2 דקות נוספות על משטח מקומח, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.
3 מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ (אפשר בעזרת מכונת פסטה ידנית עד למספר 6) וחותכים לריבועים בגודל של 15X15 ס"מ.
להכנת העוף והמרינדה:
4 מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה ומשרים בה את העוף כחצי שעה.
5 צורבים את חזה העוף על מחבת פסים חמה עם מעט שמן כ-3 דקות מכל צד.
6 פורסים את העוף לרצועות ומניחים בצד למילוי האגרולים.
להכנת הסלסה:
7 מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים בצד.
להרכבת המנה:
8 מחממים שמן קנולה בסיר קטן.
9 פורסים על משטח ריבוע אחד מהבצק ומניחים עליו באלכסון (מקצה לקצה) כמה רצועות עוף, מקלות בצל ירוק, גמבה ושתי כפיות מהסלסה.
10 מקפלים את הקצוות ומגלגלים את הבצק. יש להרטיב את הקצה לפני הסגירה עם מעט מים על מנת שהבצק יידבק.
11 חוזרים על הפעולה ומכינים 8 אגרולים.
12 מטגנים את האגרולים עד להזהבה ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
להגשת המנה:
13 חוצים באלכסון כל אגרול לשניים ומניחים במרכז כל צלחת שני אגרולים חצויים.
14 פורסים כמה עגבניות שרי ומפזרים בצלחת.
15 מניחים בעזרת כפית מסביב לאגרול קצת מהסלסה.
16 מזלפים מעל המנה מעט רוטב בלסמי.
17 מקשטים את האגרולים עם שני מקלות עירית לכל מנה.