צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
ריבת חלב ביתית
ריבת חלב מעודנת ורכה שהכנתם לבד יכולה לעשות את ההבדל בין סתם אוזני המן לאוזני המן שבאמת כיף לקבל במשלוח המנות. איך עושים את זה? רק מערבבים, אבל הרבה
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 19/03/24
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
האמת? אפילו לתת צנצנת ריבת חלב ביתית, קשורה בסרט, כמשלוח מנות זה מקסים.
מרכיבים :
לצנצנת אחת גדולה:
ליטר חלב
130 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כפית אבקת סודה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את החלב, הסוכר ותמצית הווניל היטב בסיר כבד עם תחתית כפולה עד שהסוכר נמס (רצוי במטרפה).
2 מביאים לרתיחה ומיד מעבירים לאש נמוכה. מוסיפים את הסודה.
3 ממשיכים לערבב במטרפה בכל 7 דקות במשך שעה, ומקפידים לא להגיע לרתיחה חזקה אלא להישאר בבעבוע עדין.
4 אחרי שעה מקפים את הקצף שהצטבר למעלה ומעבירים את ריבת החלב המוכנה לכלי זכוכית מעוקר.
** שימו לב, המסה לא מאוד סמיכה בסוף הבישול, אבל במקרר היא מסמיכה.
לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!