צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

חומוס עם בשר טלה

מתכון לחומוס ביתי עשיר עם בשר וצנוברים קלויים. מנה שהיא פשוט מעדן

דוחול ספאדי | מסעדת דיאנא | פורסם 17/04/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו גרגרי חומוס מושרים למהלך הלילה

כפית אבקת אפייה

250 מ"ל (כוס) טחינה גולמית

125 גרם מיץ לימון סחוט (חצי כוס)

מלח

250 מ"ל מים קרים (בערך כוס)

600 גרם בשר טלה, חתוך לקוביות קטנות

שמן זית

60 גרם צנובר קלוי

פטרוזיליה ופפריקה לקישוט

אופן ההכנה:

1 לוקחים סיר גדול ושמים בו את גרגרי החומוס. שוטפים אותם היטב ומוסיפים את אבקת האפייה.

2 מכסים את החומוס במים ומבשלים על אש חזקה למשך שעה. מורידים את הקצף שהצטבר (מה שנקרא בעברית לקפות).

3 מוסיפים לחומוס מים ומנמיכים את האש, מבשלים למשך עוד שעתיים עד שמקבלים מרקם חומוס דייסתי. כל זמן הבישול חשוב לבחוש ולהוריד את הקצף.

4 מסננים את החומוס ומקררים בטמפרטורת החדר. מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את הטחינה גולמית, מיץ הלימון, המלח והמים הקרים.

5 טוחנים הכל היטב עד לקבלת מרקם משחתי. טועמים ומשפרים טעם, במידת הצורך מוסיפים מלח ומיץ לימון.

6 במקביל מחממים שמן זית במחבת. מקפיצים את הבשר עם מלח ופלפל. מסדרים את החומוס בצלחת הגשה עד שהבשר מוכן.

7 מקשטים את החומוס בפפריקה, צנובר ופטרוזיליה ומניחים מעל את הבשר. מגישים עם חמוצים טובים ופיתה חמה.

>> פיתה טובה? הנה מתכון!

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!