צילום׃  יחסי ציבור

פנה קוטה ארבע גבינות עם קרקר פרמזן ורוטב ירוק

פנה קוטה מלוחה על בסיס גבינות שאפשר למרוח על לחם או לאכול עם קרקרים פריכים

סהר רפאל | מסעדת "כדיתא" ומסעדת "כרמים" | פורסם 13/05/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 מיכלי שמנת מתוקה

½ 2 כפות פרמזן מגוררת

100 גרם גבינה טאלג'ין (או ברי או קממבר)

½ 2 כפות גבינת פטה

¼ גליל גבינת עזים

ענף טרגון

1 כפית אבקת ג'לטין

8 קוקוטים

לרוטב

2 מקלות סלרי חתוכים גס

10 עלי בזיליקום

כוס שמן זית

5 עלי נענע

מלח

פלפל

גרידת לימון מחצי לימון

מיץ מחצי לימון

לקרקר

1 כף חמאה מומסת

1 כף קמח

5 כפות גבינת פרמזן מגורדת

1 כף עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 הכנת הפנקוטה: מחממים שמנת בסיר, מוסיפים גבינות וטרגון. מערבבים עד המסת כל הגבינות, מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את הלהבה. 

2 בינתיים ממיסים בכלי נפרד את הג'לטין עם 2 כפות מים. משווים טמפרטורות: מעבירים מצקת מתערובת השמנת לכלי הג'לטין, מערבבים ויוצקים לתערובת השמנת והגבינות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים את ענף הטרגון ומחלקים ל 8 קוקוטים חד פעמיים קטנים מרופדים בניילון נצמד כשקצוות הניילון כלפי חוץ. מקררים במשך לילה שלם.

3 הכנת הרוטב: מערבלים את כל מרכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, למרקם אחיד וחלק. מוסיפים שמן זית באטיות, עד להתחברות החומרים ולקבלת רוטב אחיד.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 הכנת הקרקר: מערבבים היטב את כל החומרים למסה אחידה. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה, נוטלים כף מהתערובת ומשטחים על נייר האפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 3-2 דקות. מצננים מעט ומשחררים בעדינות.

6 המלצה להגשה: הופכים את הכלי לשחרור הפנקוטה על צלחת הגשה ומסירים את הנילון הנצמד. מניחים קרקר פרמזן מעל ויוצקים מעט רוטב ירוק.