צילום׃ אינה קראבצקי
חציל עם פטה, תמרים וטחינה
אינה קראבצקי משחזרת מנה מעולה שאכלה במסעדה, ומגלה שזה לא מסובך בכלל, ואפילו ממש ממש פשוט
אינה קראבצקי | mako
| פורסם 13/05/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
חציל בינוני
30 גרם גבינת פטה (אני השתמשתי ב-5% שומן), מפוררת לחתיכות גדולות
חופן גרגירי חומוס מבושלים
3 תמרים יבשים מגולענים וקרועים לחתיכות גסות
1 שן שם פרוסה דק
5-6 עלי זעתר טריים
5-6 עיגולי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
כף מיץ לימון
כף טחינה גולמית
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחוררים מעט את החציל במזלג, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה, או עד שכולו רך. מוציאים מהתנור ומצננים.
2 בעזרת כף מוציאים את ליבת החציל, נפטרים מהנוזלים, ומניחים בערמה במרכז צלחת גדולה.
3 מטפטפים מעט מיץ לימון. מוסיפים את השום, התמרים, החומוסים, הפלפל החריף, הגבינה והזעתר , מתבלים במלח ופלפל ובשמן זית. מעל הכל מזלפים מעט טחינה גולמית.