צילום׃ baronm10, אוכל מכל הלב

מרק שעועית אסלי

מרק חורפי, סמיך וטעים שהוא ארוחה משביעה בפני עצמה

baronm10 | אוכל מכל הלב | פורסם 18/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 317 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

שמן זית

2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות

500 גרם שעועית לבנה לאחר השריה של לילה

2 כפות קמח

6 שיני שום קצוצות

200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)

12 כוסות מים רתוחים

מלח

פלפל שחור

פפריקה אדומה (הרבה)

כמון

3 גזרים חתוכים לפרוסות

4 כפות אבקת מרק עוף

2 עגבניות מגורדות

פטרוזיליה קצוצה

צרור עלי סלרי

אופן ההכנה:

1 משרים את השעועית במים ללילה. (ניתן לבשל אותה כשעה ללא מלח).

2 לאחר השריית השעועית מטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את השעועית והקמח ובוחשים. 

3 מוסיפים את המים ושאר החומרים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כשעתים לפחות.