צילום׃ בועז לביא, mako אוכל
מרק ירקות של גואטה
זה המרק הראשון שלנו השנה ואנחנו בהתרגשות שיא: מתכון של מסעדת גואטה למרק עשיר בירקות (וגם גרגירי חומוס), בתיבול עדין וטעים של מלח, פלפל שחור וכורכום. 10 דקות עבודה, 10 מנות של עונג
רונן גואטה | מסעדת גואטה
| פורסם 12/10/22
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
2-3 כפות שמן
7 בצלים לבנים, חתוכים גס
2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
2 כוסות גרגירי חומוס, מושרים ומבושלים (אפשר מוקפאים מראש)
8 גזרים, פרוסים גס
6 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גסות
3 קישואים, חתוכים גס
חצי קילו דלעת, חתוכה לקוביות
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף וחצי מלח או לפי הטעם
חצי כף פלפל שחור טחון או לפי הטעם
כורכום לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל, הסלרי וגרגירי החומוס על אש גבוהה כ-5 דקות. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות.
2 מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים שבסיר ומביאים לרתיחה.
3 מוסיפים את הקישואים והדלעת ומביאים שוב לרתיחה.
4 מנמיכים את האש ומוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה. מערבבים כ-2 דקות ומתבלים.
5 מבשלים מכוסה ברתיחה עדינה עד שתפוחי האדמה רכים.
המתכון באדיבות גואטה שוק צפון, ראול ולנברג 20, תל אביב