מרק בשרי צח בניחוח זעפרן ולימון

מנה דיאטטית ומשביעה

רותי אבירי - דיאטנית קלינית | גלריית המומחים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.8 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כף שמן זית מכבישה קרה

5 כנפי עוף

3 עצמות בקר

תערובת ירקות שורש - בצל, כרישה, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה - 1 מכל סוג חתוך לקוביות

צרור קטן של פטרוזיליה

4 גבעולי תימין

2 עלי דפנה

2 עגבניות חתוכות לקוביות

3 כפות לימון כבוש קצוץ

חצי כפית זעפרן

צרור גדול של כוסברה

מעט מלח

אופן ההכנה:

בשמן הזית מטגנים עצמות עוף וכנפיים 5 דקות. מוסיפים ירקות שורש ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים לימונים כבושים, זעפרן, תימין, פטרוזיליה וכוסברה ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים עגבניות ועלי דפנה ומבשלים 2 דקות. מוסיפים מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה מאוד 4 שעות. מסננים. מצננים את המרק לילה במקרר, למחרת נקרשת שכבת שומן מעל המרק, מסירים אותה וזורקים. מחממים את המרק בשנית ומתבלים במלח לפי הטעם.