צילום׃ אימג'בנק / Thinkstock

מרק בצל עם יין לבן

קר וגשום בחוץ? זה אומר רק דבר אחד - זמן למרק. הסוד למרק בצל טוב הוא לטגן היטב את הבצלים (ויש קילו מהם במרק הזה), כדי שתוכלו להוציא מהם את הטעם המקסימלי. אז שנתחיל?

רונית דוידוביץ', יועצת קולינרית מגה בעיר | מגה בעיר | פורסם 11/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 230 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג בצל (בערך 4 בצלים בינוניים)

50 גרם חמאה

2 כפות קמח

כוס וחצי יין לבן

5 כוסות ציר מרק (או 5 כוסות מים + כף גדושה ציר מרק בקר/אבקת מרק עוף)

קורט אגוז מוסקט טחון

ענף תימין

חצי כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 פורסים את הבצלים לחצאי טבעות דקות. ממיסים את החמאה בסיר רחב וכבד, מוסיפים את הבצל ומאדים על אש לפחות 25 דקות, עד שהוא הופך לחום זהוב.

2 מוסיפים קמח, יין וציר ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.

3 מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית. בתום הבישול מומלץ להשאיר את הסיר סגור למשך שעה נוספת.

הצעת הגשה צרפתית: מעבירים את המרק לקערות הגשה אישיות חסינות חום. מניחים פרוסת בגט קלויה בכל קערה, ועליה פרוסת גבינת סנט מור. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לכמה דקות להקרמה של הגבינה.

>> שידוך מעולה: סלט פסטה ניסואז
>> רק בריאות: בראוניז תמרים