צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק ארטישוק ירושלמי קרמי

ארטישוק ירושלמי, שהוא בכלל פקעת של חמנייה, הוא אחד מהירקות האלה שאף פעם לא נמאס מהם. הפעם הכנו ממנו מרק קרמי משגע - והגשנו אותו עם גרעיני חמנייה, שיזכירו לו מאיפה הוא בא

עז תלם | mako אוכל | פורסם 18/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

3 כפות שמן זית

1 בצל, קלוף ופרוס דק

700 גרם (בערך 7 יחידות בגודל בינוני) ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לקוביות

4 שיני שום, קלופות (שלמות)

קורט אורגנו מיובש

3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

5 כוסות מים

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס

3 כפות זרעי חמנייה קלופים, קלויים

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית סיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא נראה שקוף.

2 מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, האורגנו והשום ומטגנים על להבה בינונית 2 דקות נוספות.

3 מוסיפים את תפוחי האדמה והמים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שעולה לפני השטח (מה שנקרא: לקפות).

4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 40 דקות, עד שכל הירקות התרככו לחלוטין.

5 טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק, תוך כדי הטחינה מוסיפים את השמנת המתוקה או קרם הקוקוס.

6 טועמים, מתבלים לפי הטעם ומגישים, ביחד עם זרעי החמנייה הקלויים. 

 

לבלוג של עז תלם

 

>> בשבוע שעבר הכנו מרק בטטות ודלעת צלויות