צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק תרד ומנגולד

עם סיר כזה על האש, אין שום סיבה לפחד מהחורף. מרק סופר-מזין וטעים להפליא של תרד ומנגולד, שמגישים עם קרוטונים שמכינים לבד

עז תלם | mako אוכל | פורסם 24/11/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למרק:

1 צרור מנגולד

6 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ

2 שיני שום, חתוכות גס

4 כוסות ציר ירקות, או מים עם מעט אבקת מרק

1 תפוח אדמה בגודל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

מלח

פלפל שחור גרוס

1 חבילה גדולה (250 גרם) עלי תרד (או צרור עלי תרד טורקי ללא הגבעולים)

לקרוטונים:

2 פיתות (אפשר מחיטה מלאה)

כף תערובת זעתר

6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מפרידים בין הגבעול הלבן לעלים הירוקים של המנגולד. את העלים חותכים לרוחב לרצועות בעובי 1 ס"מ ואת הגבעולים קוצצים דק.

 

2 מחממים 4 כפות מהשמן בסיר בינוני, מוסיפים את גבעולי המנגולד, הבצל והשום ומטגנים על להבה בינונית 4 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט.

 

3 מוסיפים את הציר/מים ואת תפוח האדמה. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15-20 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.

 

4 מוסיפים את עלי התרד והמנגולד, מגבירים את האש ומבשלים 5 דקות, עד שהעלים קמלים (אך נשארים בצבע ירוק יפה).

 

5 טוחנים היטב בבלנדר ידני (אם צריך מוסיפים מעט מים). תוך כדי הטחינה מזלפים פנימה את שמן הזית שנותר. המרקם הסופי של המרק אינו חלק – התרד והמנגולד צריכים להיראות קצוצים היטב.

 

6 טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

7 להכנת קרוטונים ביתיים: חותכים את הפיתות לקוביות. מסדרים בתבנית גדולה, מפזרים מעל את הזעתר ושמן הזית ומערבבים.

8 מכניסים לתנור שחומם ל-160 מעלות ואופים 20-30 דקות, עד שהקרוטונים מזהיבים. תוך כדי האפייה חשוב לערבב את הקרוטונים בתבנית כל 7 דקות בערך.

* טיפ: לקרוטונים פריכים במיוחד, מכבים את התנור כשהקרוטונים מוכנים ומשאירים את התבנית בפנים ל-30 דקות נוספות.

 

לבלוג של עז תלם

 

>> בפעם שעברה הכנו המבורגר טבעוני עם טבעות בצל