צילום׃ עדי עובדיה
נזיד עדשים עם כרוב אדום ופתיתים
מרק כפרי מלא וסמיך, שיכול להשביע כל רעב. מתכון של גיל חובב
גיל חובב | בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים
| פורסם 29/10/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 כרשות (או שני בצלים גדולים), קצוצות
3 שיני שום, קצוצות
רבע כוס שמן זית
2 כוסות (500 גרם) עדשים ירוקות
1 כוס כרוב אדום, קצוץ לקוביות קטנות
1 כוס פתיתים אפויים בצורת גרגרי אורז
12 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
שום קצוץ
אופן ההכנה:
1 מזהיבים את הכרשה הקצוצה בשמן. מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה.
2 מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב במשך דקה.
3 מוסיפים את המים והכרוב ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שעה וחצי, עד שהעדשים מתחילות להתפורר.
4 מוסיפים את הפתיתים ומבשלים עוד עשר דקות.
5 טועמים, מתקנים תיבול. מגישים כשמעל כל צלחת זורים חופן פטרוזיליה ושן שום קצוצה דק.
* כדי שיהיה מעניין וצבעוני, אפשר להוסיף למרק בשלב מס' 4 (יחד עם הפתיתים) גם קופסת גרגרי תירס, ללא הנוזלים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!