צילום׃ מריוס הרמן, פורום המתכונים של תפוז

מרק קובה

מרק טעים ועשיר עם כופתאות סולת בניחוחות ביתיים

מריוס הרמן | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 24/02/10 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 153 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למלית

2-3 כפות שמן לטיגון
6 בצלים גדולים קצוצים דק
1 ק''ג בשר בקר טחון (על החורים הגדולים במטחנת הבשר)
5 שיני שום קצוצות דק
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף וחצי תערובת בהרט לקובה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
150 גרם צנוברים

למרק

3 כפות שמן לטיגון
4 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק
2 כפות גדושות רסק עגבניות
דלורית גדולה, מקולפת ומנוקה מגרעינים, חתוכה לחתיכות גדולות יחסית
2 גזרים רחוצים היטב ופרוסים לפרוסות בעובי 1-2 ס''מ
3 קישואים רחוצים ופרוסים לפרוסות בעובי 2 ס''מ
4 תפוחי אדמה לא גדולים, קלופים, רחוצים וחתוכים לרבעים\שישיות
3 עלי מנגולד גדולים, רחוצים וחתוכים לחתיכות קטנות (כולל החלק הלבן)
3 גבעולי סלרי (כולל העלים), רחוצים היטב וקצוצים
מיץ טרי מ-2-3 לימונים בשלים (כדאי לבחור בלימונים בעלי קליפה דקה, המכילים יותר מיץ)
כמה שיני שום מקולפות ופרוסות
כפית מלח
2 כפות סוכר
חצי כפית כמון
כף בהרט
כמעט כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה

לבצק

חצי קילו ג'ריש
בערך כוס וחצי מים
כ-400 גרם סולת
ביצה אחת
רבע כפית פלפל לבן
רבע כפית בהרט
שליש כפית כורכום
2 כפות שמן
חצי כפית מלח
3 כפות קמח לבן

אופן ההכנה:

להכנת המלית

1 מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לשקוף וחלקו מתחיל להזהיב קלות.

2 מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן על להבה נמוכה תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהבשר משחים בצורה אחידה אך אינו מקבל צבע חום.

3 מוסיפים את השום הקצוץ והתבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב 5 דקות נוספות.

4 טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, מוסיפים את הצנוברים ומטגנים 5 דקות נוספות.

5 מורידים מהאש, מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בקופסת פלסטיק ללילה במקרר, כדי לוודא שהמלית צוננת (אסור למלא את הכופתאות במלית חמה).

להכנת המרק

1 מחממים בסיר גדול את השמן ומזהיבים את הבצלים הקצוצים.

2 מוסיפים את רסק העגבניות וכל שאר החומרים, וממלאים מים.

3 לאחר שהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים את הלהבה, מנקים את הקצף שהצטבר למעלה בעזרת כף ומבשלים על אש קטנה 40-50 דקות.

להכנת הבצק

1 שמים בקערה גדולה ועמוקה את הג'ריש, מוסיפים כוס מים וממתינים מספר דקות.

2 מוסיפים את הסולת, הביצה והתבלינים ולשים ידנית. אם התערובת יבשה מדי אפשר להוסיף עוד מים (כל פעם מעט).

3 מוסיפים את הקמח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש.

להכנת הקובה

1 מרטיבים את הידיים. לוקחים חתיכת בצק בערך בגודל כדור פינג-פונג, ומגלגלים אותה בין כפות הידיים עד לקבלת כדור.

2 עושים בזהירות שקע עמוק במרכז הכדור, בעזרת האצבעות, וממלאים אותו בכפית מהמלית.

3 מותחים בזהירות את שולי הבצק שסביב הגומה עד שסוגרים אותה מעל המלית. מהדקים את הבצק בעזרת האצבעות.

4 מגלגלים בזהירות את הכדור שנוצר בין כפות הידיים, ומניחים על ניילון. יוצרים כך לפחות 20 כדורים.

5 מכניסים את הכדורים למרק בזהירות, ומבשלים על אש קטנה 10-15 דקות, או עד שכופתאות הקובה צפות.

6 מכבים את האש וממתינים לפחות שעה, כדי שטעם המרק ייספג בבצק. מחממים ומגישים.