מרק תפוחי אדמה, כרשה ובצל
במקור הוא צרפתי, אבל מדובר במרק הכי ביתי שיש: תפוחי אדמה, בצל וכרשה - מה יותר ישראלי מזה? מרק חלבי שיגרום לכם לזעוק לחורף
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
3 כפות שמן זית
30 גרם חמאה
1 בצל גדול, קלוף ופרוס דק
4 כרשות (שלמות), קצוצות דק ושטופות היטב
4 שיני שום, קלופות (שלמות)
עלים מ-7 גבעולי תימין
4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
2 כוסות חלב רגיל או חלב סויה
4 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
אופן ההכנה:
1 מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר גדול ומטגנים את הבצל ואת הכרשה עד שהם שקופים (בערך 5 דקות).
2 מוסיפים את התימין והשום ומטגנים על להבה בינונית 2 דקות נוספות.
3 מוסיפים את תפוחי האדמה, החלב והמים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שעולה לפני השטח (לפעולה הזו קוראים "לקפות").
4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 40 דקות, עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין.
5 טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק, ותוך כדי הטחינה מוסיפים את השמנת המתוקה או קרם הקוקוס.
6 טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם הבצל הירוק. * למרק כפרי יותר, מועכים בערך חצי מתפוחי האדמה עם מועך פירה רגיל.