צילום׃ ayeletgazit, איילת מטיילת
מרק סיני חמוץ-חריף
מרק חמוץ-חריף בסגנון סיני, להכנה בקלי קלות. קחו מרק עוף, הוסיפו כמה מרכיבים וקבלו מנה אותנטית שתפתח לכם את הסינוסים
ayeletgazit | איילת מטיילת
| פורסם 22/10/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
הבסיס הוא מרק עוף פשוט, שכדאי להקפיא ממנו קופסאות כל פעם שמכינים.
מרכיבים (4 מנות):
ליטר מרק עוף מוכן
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס חומץ אורז
2 כפיות סוכר
4 טבליות צ'ילי קפוא
1/4 כרוב, פרוס לרצועות דקות
5 פטריות שמפיניון פרוסות
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
חופן נבטים
אופן ההכנה:
1 מביאים את מרק העוף לרתיחה.
2 מוסיפים את הסויה, חומץ האורז, הסוכר והצ'ילי, ומביאים שוב לרתיחה.
3 מוסיפים את הכרוב, הפטריות, הבצל הירוק והנבטים. מבשלים רק עוד שתי דקות, כדי לשמור את הירקות פריכים, ומסירים מהאש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!