צילום׃ istockphoto
מרק מינסטרונה פשוט וקל
מרק הירקות המפורסם של האיטלקים, עם פתיתים וקוביות קטנטנות של פרמזן
תמר כהן צדק | גלובס
| פורסם 09/01/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 תפוח אדמה
1 גזר
1 סלרי
1 בצל
2 עגבניות
מעט שמן, לטיגון
1 כוס שעועית יבשה (לבנה או חומה), שהושרתה לילה במים
1 כוס פתיתים
50 גרם פרמזן, חתוכה לקוביות
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 חותכים את הירקות לקוביות קטנות של 1/2 ס"מ. שמים בסיר מעט שמן, ומאדים את הירקות למעט העגבניות על להבה בינונית במשך כ-5 דקות.
2 מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את השעועית ומכסים במים. מבשלים עד שהשעועית מתרככת, במשך כ-40 דקות או יותר.
3 מוסיפים את העגבניות, את הפתיתים ואת קוביות הפרמזן ומבשלים כ-30 דקות נוספות. מתבלים לפי הצורך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!