צילום׃ דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

מרק הירקות המושלם לדיאטה ובכלל

כל אדם צריך סיר מרק במקרר, על אחת כמה וכמה האדם שבהיעדר מרק כנראה ימצא עצמו עם כוס שוקו חם ביד. אחרי לא מעט ניסיונות, סוף סוף מצאנו את הסיר שלנו - זה שאנחנו מכינים מתחילת החורף כל שבוע, ועדיין לא נמאס

דנה בר-אל שוורץ | mako אוכל | פורסם 06/12/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 460 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 בצלים גדולים

מעט שמן

5 גזרים

2 גבעלי סלרי

2 זוקיני

רבע כרובית (אפשר להמיר בחצי קולרבי)

300 גרם אפונה עדינה מוקפאת (חצי שקית)

כף שטוחה שטוחה מלח (אפילו טיפה פחות)

חצי כפית חוואייג' למרק

רבע כפית כמון

חופן כוסברה קצוצה (אפשר פטרוזיליה)

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצלים, ובמקביל מלהיטים מעט מאוד שמן בסיר בינוני.

2 מטגנים את הבצלים, ובינתיים מגררים את הגזרים בפומפייה.

3 מוסיפים את הגזר לסיר וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-10 דקות.

4 מוסיפים את הסלרי: אם הגבעולים טריים ויפים קוצצים אותם ומוסיפים לסיר. אם הם עייפים - מכניסים את הענפים (עם העלים) לסיר כמו שהם, כדי שיהיה אפשר להוציא בסוף הבישול.

5 מערבבים ומוסיפים ליטר מים (כ-4 כוסות).

6 מוסיפים את שאר הירקות: חותכים את הזוקיני לקוביות גדולות ואת הכרובית מחלקים לפרחים קטנים (אם משתמשים בקולרבי, מגררים אותו בפומפייה). מוסיפים לסיר.

7 מוסיפים את האפונה העדינה (אפשר ישר מהמקפיא) והכוסברה, מתבלים ומביאים לרתיחה חזקה.

8 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. אם ממהרים אפשר לדלג על שלב הבישול. פשוט מכסים את הסיר ומחכים שיצטנן. החום הצבור יספיק כדי לבשל את הירקות.

* הרשו לעצמכם לגוון חופשי בירקות. אפשר להוסיף דלעת, כרוב או כל ירק אחר שיש במקרר, ואת הזוקיני אפשר להחליף בקישוא. מה שכן, שימו לב שאם תוסיפו תפוחי אדמה המרק כבר לא יהיה כל כך דיאטטי. 

* לשומרים על משקלם מוטב גם לא להחליף את האפונה העדינה באפונה רגילה, כי באפונה רגילה הערך הפחמימתי גבוה יותר.