טריו סרדינים
דגי סרדין ב-3 סוגי הגשה - סרדינים במרינדה, בטמפורה ועל הגריל
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
סרדינים טריים – 8 לאדם
מלח גס
1/2 כוס קמח (+1/2 כפית אבקת אפייה), או אבקת טמפורה
מלח
סוכר
שמן לטיגון עמוק
1/2 כפית כמון
3 עלי נענע
שמן זית
1 כף אריסה
1/2 שורש חזרת
חצי צרור עירית
1/2 כוס גבינה לבנה
3 כפות רוטב סויה
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
1 מנקים את הסרדינים מעצמות.
2 מכינים סרדין במרינדה: מפרידים בין הפילה לעור, מניחים במלח גס.
3 מכינים סרדין בטמפורה: מערבבים אבקת טמפורה עם מים, מוסיפים מלח וסוכר לפי הטעם. אם אין אבקת טמפורה, מערבבים קמח לבן עם חצי כפית של אבקת אפייה, מוסיפים מים ומתבלים. הבצק צריך להיות סמיך, כמו גבינת שמנת.
4 מחממים שמן לטיגון. שמים קצת אבקת כמון ועלה נענע על כל פילה סרדין, מקפלים לחצי וסוגרים עם קיסם. טובלים בבצק ומטגנים בשמן עמוק עד קבלת צבע זהוב. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מוציאים את הקיסמים בזהירות.
5 לסרדינים המטוגנים על הגריל: עושים כמה חתכים (לא עמוקים) על הצד החיצוני של הדג. מורחים בשמן זית ואריסה ומשאירים למנוחה כ-10 דקות. מגרדים שורש חזרת, קוצצים עירית ומוסיפים אותם לתוך הגבינה הלבנה. מתבלים לפי הטעם.
6 מחממים מחבת גריל עם כמות קטנה של שמן זית. מטגנים על הגריל את הדגים כ-2 דקות מכל צד. שמים את הגבינה המתובלת בצלחת, מניחים מעל את הסרדינים המטוגנים.
7 חוזרים לסרדינים במרינדה: בכלי עמוק יחסית או בקופסת סרדינים ריקה, מכינים רוטב ויניגרט: מערבבים רוטב סויה ושמן זית ומיץ לימון. למי שאוהב טעם מתוק יותר, אפשר להוסיף חצי כפית של דבש. מנקים את הפילה של הדגים ממלח ומעבירים אל תוך הרוטב. מגישים ליד סלט עלי חסה קטן (נוזלי הרוטב משמשים כרוטב לסלט).
8 מגישים את הטריו ביחד: סרדינים במרינדה, בטמפורה ועל הגריל.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!