צילום׃ רוני בלחסן, יחסי ציבור

מרק שעועית ובקר

מרק מחמם ומפנק לימים הקרים

ניסים לוי | מלון "רימונים" אילת | פורסם 02/11/09 
  • זמן עבודהשעתיים וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

5 כפות שמן

500 גרם צוואר בקר חתוך לקוביות

200 גרם שעועית לבנה (מושרת יום לפני )

2 בצלים חתוכים לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

4 שיני שום קצוצים

1 גבעול סלרי קצוץ

150 גרם רסק עגבניות

1 צרור כוסברה קצוצה

1 כפית אורגנו יבש

½ 1 כף פפריקה מתוקה

½ 1 כף מלח

½ כף פלפל שחור

1 כף כמון

1 כף מרק עוף

3 ליטר מים

1 כוס קמח

אופן ההכנה:

1 בסיר עם מים מבשלים את השעועית הלבנה כשעה . 2. בסיר גדול מאדים את הבצל עד לקבלת גוון צהוב . 3. מוסיפים את הגזר וממשיכים לאדות מוסיפים את הבשר הפפריקה ורסק העגבניות והשום, ממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב מתמיד כ-5 דקות . 4. מוסיפים את כל התבלינים, הכוסברה והאורגנו , מסננים את השעועית הלבנה ומוסיפים אותה לתוך הסיר . 5. מוסיפים את המים מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות 6. מדללים את הקמח בכוס עם מים מסמיכים את המרק ומבשלים עוד כ-15 דקות ומגישים.