מרק שעועית וחומוס
תעיפו מבט החוצה לרגע, ככה בדיוק נראה יום למרק שעועית (ובמקרה הזה גם חומוס). אפשר להקדיש כמה שעות לבישול, או פשוט להשתמש בקטניות קפואות מהסופר. הכל חוקי
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
שלושת רבעי כוס שעועית חומה
שלושת רבעי כוס שעועית לבנה
כוס גרגירי חומוס
שמן זית, לטיגון
1 בצל גדול, קצוץ דק
5 שיני שום, פרוסות
חצי שורש פטרוזיליה, קצוץ דק
4 ענפי סלרי, קצוצים דק
1 כף כורכום
1 כף פפריקה
צ'ילי גרוס יבש לפי הטעם
מלח
200 גרם עגבניות מרוסקות
4 כפות רסק עגבניות
ליטר מים
כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
פלח לימון להגשה
אופן ההכנה:
1 משרים את החומוס והשעועית למשך לילה בהרבה מים.
2 מטגנים בשמן זית בצל, שום, שורש פטרוזיליה וסלרי עד לריכוך והזהבה קלה.
3 מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את הרסק ואת המים ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את הקטניות והתבלינים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהקטניות מתרככות, שעה לפחות (ויכול להיות גם שעתיים).
5 מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מגישים עם פלח לימון.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
** בהחלט אפשר לקצר תהליכים ולהכין את המרק עם קטניות מבושלות ומוקפאות.