צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
שורבה
קראו לה פסטה, קראו לה מרק, קראו לה איך שרק תרצו העיקר שתכינו את המנה הזאת לארוחת צהריים - כי ביום קר אין מנחם מתבשיל טריפוליטאי מהביל וכן, גם חריף. קבלו את השורבה
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 26/12/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3-4 מנות:
250 גרם פסטה שאוהבים
שליש כוס שמן
5-6 שיני שום כתושות
פלפל חריף שלם סגור
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)
מיץ מלימון בינוני
3 כפות גדושות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את השום. מטגנים קלות ומוסיפים את הפלפל החריף, התבלינים, הלימון ורסק העגבניות.
2 מערבבים היטב, מכסים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה כרבע שעה.
3 מוסיפים ליטר מים ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את הפסטה ומבשלים 10-12 דקות.
5 מוזגים לצלחת, ואם רוצים סוחטים עוד קצת לימון טרי.
בתיאבון!