צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

שורבה

קראו לה פסטה, קראו לה מרק, קראו לה איך שרק תרצו העיקר שתכינו את המנה הזאת לארוחת צהריים - כי ביום קר אין מנחם מתבשיל טריפוליטאי מהביל וכן, גם חריף. קבלו את השורבה

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 26/12/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 127 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

 

מרכיבים :

3-4 מנות:

250 גרם פסטה שאוהבים

שליש כוס שמן

5-6 שיני שום כתושות

פלפל חריף שלם סגור

כף גדושה פפריקה מתוקה

כפית שטוחה פלפל שחור

כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)

מיץ מלימון בינוני

3 כפות גדושות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את השום. מטגנים קלות ומוסיפים את הפלפל החריף, התבלינים, הלימון ורסק העגבניות.

2 מערבבים היטב, מכסים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה כרבע שעה.

3 מוסיפים ליטר מים ומביאים לרתיחה.

4 מוסיפים את הפסטה ומבשלים 10-12 דקות.

5 מוזגים לצלחת, ואם רוצים סוחטים עוד קצת לימון טרי.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

שורבה (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
שורבה|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

בתיאבון!