מרק עגבניות עם קוואקר
מקבלים את הצינה החורפית בזרועת פתוחות עם מרק סמיך, מחמם, בריא ומשביע - ובעיקר ממש טעים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 בצל גדול, קצוץ
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
5 שיני שום, קצוצות
8-10 עגבניות בינוניות, אדומות ובשלות
1/3 כוס קוואקר
4 כוסות מים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה: עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
1 מערבבים בסיר בצל, סוכר ושמן זית. מאדים על אש בינונית עד שהבצל שקוף. מוסיפים שום ומאדים 3 דקות נוספות.
2 חותכים 2-3 עגבניות לקוביות קטנות ואת השאר מגררים על פומפייה או מרסקים במעבד מזון. מוסיפים את העגבניות לסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה 12 דקות. מערבבים מדי פעם.
3 בינתיים קולים את הקוואקר על מחבת יבשה בחום גבוה עד להזהבה. מערבבים כל הזמן ונזהרים שלא יישרף.
4 מוסיפים לסיר קוואקר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית-נמוכה, ברתיחה עדינה ובסיר מכוסה, 15 דקות. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
5 מניחים למרק לעמוד כ-10 דקות לפני שמגישים. בהגשה מפזרים עלי בזיליקום קצוצים.
* אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!