צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

מרק עגבניות צלויות

מרק סמיך ועשיר שלא מצריך בכלל סיר: עגבניות, בצל, שום, שמן זית ותבלינים בתנור, שהופכים ביחד למרק טעים ומשביע

ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ | טעים! | פורסם 29/11/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 ק"ג עגבניות (כעשרים עגבניות)
ראש שום
2 בצלים סגולים
3-4 גבעולי תימין
כפית סוכר חום
2 כפות שמן זית (מינימום)
מלח ופלפל
רוטב ווסטרשייר (לא חובה)
חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

2 חוצים את העגבניות ומניחים בתבנית. חוצים את ראש השום בשלמותו, לרוחב. מקלפים את הבצלים וחותכים לרבעים. מניחים את השום והבצל בתבנית עם העגבניות ומוסיפים את התימין. מתבלים במלח ופלפל, מפזרים סוכר שעוזר לטעם ומזלפים מעל שמן זית בנדיבות. מערבבים מעט וצולים בתנור במשך 45 דקות עד שעה. כל הירקות צריכים להצטמק, להשחים מעט (לא קריטי) ובעיקר – להגיר נוזלים.

3 מוציאים מהתנור ומאפשרים לעגבניות להתקרר מעט. בינתיים מוציאים את השום מהתבנית, נפטרים מהקליפות ומועכים את השום עם מזלג. נפטרים גם מגבעולי התימין, אבל את העלים שלו אפשר להשאיר אם רוצים.

4 מעבירים את כל מה שבתבנית למעבד מזון ולא שוכחים גם את כל הנוזלים שהצטברו למטה. שמים גם את השום ועלי התימין במעבד המזון וטוחנים טוב טוב עד שמקבלים מרק סמיך אך במרקם חלק.

5 אז נכון שאמרנו שלא צריך סיר, אבל מי שרוצה לקבל מרק יותר נוזלי ופחות סמיך, יכול להעביר לסיר את העגבניות הטחונות ולבשל עם כוס מים או ציר ירקות. גם אם מדללים וגם אם לא - מוסיפים מעט רוטב ווסטרשייר ו/או חומץ בלסמי לחיזוק הטעמים. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* המתכון באדיבות הבלוג אוכל זה טעים