צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל

מרק עדשים שחורות

נזיד עשיר, מחמם ומנחם עם עדשים וירקות טעימים. מתאים כמנה ראשונה או כארוחה משביעה בפני עצמה

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 17/12/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 279 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כפות שמן זית

בצל גדול קצוץ

2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לחתיכות קטנות

ארבעה גבעולי סלרי עלים, שטופים היטב ופרוסים

2 שיני שום פרוסות דק

300 גרם עדשים שחורות, שטופות היטב (בערך כוס וחצי)

גרידה מחצי לימון

מיץ מחצי לימון

כמון

מלח

פלפל שחור גרוס

מים על פי גודל הסיר

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר בינוני שמן זית. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר ומערבבים קלות עד שהוא מתרכך.

2 מוסיפים את חתיכות גבעולי הסלרי ומטגנים עד שהם מתרככים. מוסיפים שום, מערבבים וממשיכים לטגן דקות מספר.

3 מוסיפים את העדשים, מוסיפים תבלינים ולימון ומערבבים היטב. מוסיפים מים שיכסו את התכולה ועוד שתי כוסות. מרתיחים, מורידים את האש לעוצמה בינונית ומבשלים כ-50 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!